Konferencija za novinare u Centru za razvoj poduzetništva Ludbreg d.o.o.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić je 13.05.2015. na konferenciji za medije predstavio projekt Centar za razvoj poduzetništva Ludbreg d.o.o. u čijem sklopu se nalazi Poduzetnički inkubator. Budući Poduzetnički inkubator nalazi se u prostoru društvenog doma u Hrastovskom, na prvom katu. Projekt adaptacije i uređenja prostora započet je u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, a njegova vrijednost je cca 1,1 milijuna kuna s time da Ministarstvo osigurava gotovo 800 tisuća kuna.

Poduzetnicki1-1024x683

Prostor je namjenjen mladim kreativnim ljudima i svima onima koji imaju ideju i žele se okušati u poduzetničkim vodama, a potrebna im je pomoć, u vidu smještaja, informacija, savjeta…. Boravak  prvih šest mjeseci i korištenje kompletne infrastrukture inkubatora su gotovo besplatni, iznose simboličnu jednu kunu. Sam proces inkubacije traje do maksimalno pet godina uz povoljne uvjete, a neka očekivanja su da se njih cca 80 posto pretvori u poduzetnike koji djeluju na poboljšanju zaposlenosti u svojoj sredini. – pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Svi mladi entuzijasti, oni koji imaju ideju, a ne znaju kako ju primijeniti ili oni koji su poduzetnici početnici i djeluju do tri godine mogu se obratiti u Centar za razvoj poduzetništva Ludbreg d.o.o. Gdje im se može pomoći savjetom ili podrškom vezanim uz osnivanja poduzeća, obrta, raznih pitanja vezanih uz poduzetništvo.

Otvorenjem inkubatora, a u suradnji s koprivničkim inkubatorom kreće se s edukacijama koje će se održati kroz dva kruga. Kroz edukacije proći će se teme poput osnivanje poduzeća, pravni savjeti, ugovori, web prodaja, dizajn, financije i slično, a sama edukacija za naše korisnike biti će besplatna.

Na WEB stranici Centra za razvoj poduzetništva Ludbreg d.o.o. objavljen je Natječaj za za subvencionirano korištenje poslovnih prostora u okviru Poduzetničkog inkubatora.

Skip to content